Varan har lagts till i varukorgen
Låt Agenda 2030 visa vägen till hållbarhet
Snåret 15 nov 2018
snaret-agenda-2030
I detta avsnitt av Snåret medverkar Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC, Maria Gardfjell (MP), tidigare kommunalråd för WWF’s globala klimatstad Uppsala, Kristina Mjörnell, affärs- och innovationsområdeschef hållbara städer och samhällen på forskningsinstitutet Rise och Mattias Gustafsson, vd Urbio. Foto:Susanne Kronholm
FN's Agenda 2030 med 17 Globala mål för hållbarhet kan ge samhällsbyggnadsbranschen svindlande prestationsångest eller tolkas som en palett av möjligheter. I senaste Snåret tar man inspiration och kraft i målen.
Vem har inte klimatångest idag? Om man inte fick det under sommarens torka och bränder, fick man det kanske när IPCC's rapport kom i oktober? Och som om inte klimatkrisen vore nog duggar varningslarmen tätt i media - om plast och gifter i haven, arternas utdöende och demokratinedrustning i världen.
Men världen har också enats om att sträva mot ett gemensamt mål: Agenda 2030 och Globala målen med 17 mål och 169 delmål.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Snåret Hållbarhet Bestämmelser Miljö
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter