Varan har lagts till i varukorgen

Låt Agenda 2030 visa vägen till hållbarhet

Snåret 15 nov 2018
snaret-agenda-2030
I detta avsnitt av Snåret medverkar Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC, Maria Gardfjell (MP), tidigare kommunalråd för WWF’s globala klimatstad Uppsala, Kristina Mjörnell, affärs- och innovationsområdeschef hållbara städer och samhällen på forskningsinstitutet Rise och Mattias Gustafsson, vd Urbio. Foto:Susanne Kronholm
FN's Agenda 2030 med 17 Globala mål för hållbarhet kan ge samhällsbyggnadsbranschen svindlande prestationsångest eller tolkas som en palett av möjligheter. I senaste Snåret tar man inspiration och kraft i målen.
Vem har inte klimatångest idag? Om man inte fick det under sommarens torka och bränder, fick man det kanske när IPCC's rapport kom i oktober? Och som om inte klimatkrisen vore nog duggar varningslarmen tätt i media - om plast och gifter i haven, arternas utdöende och demokratinedrustning i världen.
Men världen har också enats om att sträva mot ett gemensamt mål: Agenda 2030 och Globala målen med 17 mål och 169 delmål.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Snåret Hållbarhet Bestämmelser Miljö
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter