Varan har lagts till i varukorgen

Tvättstudio, plats för gemenskap

Bostäder 22 maj 2018
Tvättstudio i HSBs bostadsrättsförening Mariedahl
I nybyggda bostadsrättsföreningen Mariedahl i Mölndal ska man kunna umgås med sina grannar under tiden som man tvättar. Foto: HSB
Boende i en av HSB:s senaste bostadsrättsföreningar i Mölndal får en tvättstudio med extra allt, där tvättandet kommer att kännas trivsamt. Inspiration till tvättstudion kommer från innovationsarenan HSB Living Lab.

Det är boende i bostadsrättsföreningen Mariedahl i Mölndal som får möjligheten att umgås med sina grannar i tvättstudion under tiden som tvätten blir ren.

En plats att mötas på

–Tvättstudion i bostadsrättsföreningen Mariedahl ska vara ett ställe som främjar möten mellan människor, en plats man söker sig till och där man kan umgås. Målet har varit att skapa en hållbar tvättstudio med vardagsrumskänsla, och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Anna Olofsson som är utvecklings- och hållbarhetsstrateg på HSB i ett pressmeddelande.

Mariedahls tvättstudio ligger ljust och centralt i markplan, som en del i en vinkel på bostadsrättsföreningens gård. Den är omsorgsfullt inredd och får en helglasad dörr och stora fönster, vilket är en viktig hållbarhetsaspekt.

–Tvättstudions inbjudande utformning, läge och stora fönsterpartier bidrar till såväl trivsel som trygghet för de boende. Att behöva gå ner i en mörk, öde källare när man ska tvätta upplever många som obehagligt och otryggt. Det slipper man verkligen här, säger Anna Olofsson.

Komplement i tvättstudion

Lägenheterna i huset kommer alla att ha egna tvättmaskiner och torktumlare, men i tvättstudion finns flera bra komplement, som bland annat bättre torkmöjligheter, ångstrykningsmaskin/steamer och mangel.

Det finns också planer på en motionscykel, även det en högst medveten hållbarhetstanke med tanke på de hälsofrämjande effekterna motionerande har. Dessutom planeras ett byteshörn där de boende kan lämna kläder, böcker och mindre prylar som de inte behöver, men som någon annan kanske vill ha.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Hållbarhet Lokaler Miljö
Fackområden

Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial