Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Gotlands arkitekturpris till ombyggd skollokal
Arkitektur 17 jul 2018
huvudbild_savehuset
Sävehuset i Visby. Foto: Anna Sundström
Gotlands arkitekturpris gick till Norconsults arkitekter för ombyggnationen av skollokalen Sävehuset i Visby. Bakom priset står Region Gotland.
Sävehuset tillhör gymnasieskolan i Visby och byggdes på 1970-talet. Fyra decennier senare stod byggnaden inför ett omfattande ombyggnadsbehov, så stort att åtgärderna betraktades som en nybyggnad – på befintlig stomme. 

Fortsätt läsa – starta din prenumeration!

För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång
till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter
om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som
du själv kan styra.


Prova kostnadsfritt i 14 dagar.

Bevaka ämnen i artikeln

Arkitektur Renoveringar
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter