Varan har lagts till i varukorgen
Boktips: Instruktioner för drift och underhåll
AMA 7 feb 2018

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

  Innehållet i den nya utgåvan är i första hand anpassat för att drift- och underhållsinstruktionerna ska levereras digitalt. Foto: Manfred Otterheim
  Branschstandarden Instruktioner för drift och underhåll har blivit bredare och omfattar nu såväl vvs-installationer som elinstallationer, styr och regler, bygg och i viss mån anläggning.

  Svensk Byggtjänsts förlagschef Helen Strandgren tipsar om den nya utgåvan av Instruktioner för drift och underhåll. Boken visar hur drift- och underhållsinstruktioner till ett bygg- eller förvaltningsprojekt på ett branschgemensamt sätt kan föreskrivas och upphandlas till leveransform, kvalitet och utförande. Den sammanfattar i detalj vad som ska ingå i en drift- och underhållsinstruktion, redogör för samhällets krav och skiljer ut vad som hör till övrig dokumentation.

  Ett omfattande avsnitt med mallar och exempel stöder texten. Att hänvisa till den i en teknisk beskrivning eller i samband med upphandling av en förvaltningsentreprenad gör det enklare att ställa rimliga och ändamålsenliga krav på drift- och underhållsinstruktioner.

  Innehållet i denna tredje utgåva är reviderat, utökat och i första hand anpassat för att drift- och underhållsinstruktionen ska levereras digitalt. Den beskriver tydligt vad som kan gälla för digitala leveranser och tar även upp fastighets- och förvaltningssektorns perspektiv. Det ingår nu en uttalad koppling till såväl VVS-installationer som elinstallationer, styr och regler, bygg och i viss mån anläggning.

  Ett särskilt avsnitt ger en genomgång av den så kallade entreprenaddokumentationen, det vill säga den dokumentation som inte har direkt betydelse för byggobjektets drift och underhåll, men som ändå ska överlämnas till beställaren och som har betydelse för fastighetens förvaltning.                  

  Fördjupningsmaterial

  Bevaka ämnen i artikeln

  AMA Teknik Underhåll
  Fackområden

  Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
  Mer i ämnet

  Fler nyheter

  Fördjupningsmaterial