Varan har lagts till i varukorgen

#sistaspikenikistan fick arbetsgivarna att vakna

Snåret 13 dec 2018
snaretmetoo
Urban Månsson, vd Svensk Byggtjänst, Charlotta Rosén, konsult och projektledare för Stureprojektet och Emmelie Renlund, snickare och ombudsman på Byggnads, medverkar i senaste Snåret. Foto: Susanne Kronholm
Metoo-uppropet förra året har naglat fast jämställdhetsfrågan på agendan. Men vägen till en samhällsbyggnadsbransch utan trakasserier och förlegade strukturer är fortfarande lång. Emmelie Renlund, som startade branschens upprop #sistaspikenikistan säger att de vittnesmål hon fick ta del av fick arbetsgivarna att vakna.
I senaste podcasten Snåret utfrågas panelen om de minns när de såg hashtaggen metoo första gången? Och det gör de. Metoo är en historisk händelse med ett före och ett efter, och en ögonöppnare för många. Rörelsen som startade i amerikanska sociala medier hösten 2017 svepte snart över Sverige via olika branschupprop.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Snåret Jämställdhet och mångfald Arbetsmiljö
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter