Varan har lagts till i varukorgen
Stoppar handeln av störsändare
Teknik 26 apr 2018
jammer
Med några enkla knapptryck kan man klicka hem en störsändare från nätet. Nu vill Elsäkerhetsverket stoppa köpen i tullen. Att Sverige ligger i framkant i användandet av trådlös teknik ger landet en ökad sårbarhet mot just störsändare, visar en undersökning från Elsäkerhetsverket. Foto: Tobias Sterner
Störsändare som kan störa ut trådlös kommunikation har blivit vanligare. Elsäkerhetsverket har i samarbete med Post- och telestyrelsen och Tullverket genomfört ett projekt som ska hjälpa till att få stopp på försäljningen av störsändare.
En störsändare kan ge stora konsekvenser om den används i skadligt syfte. Att inneha en störsändare är förbjudet enligt förordningen (2003:396) om elektronisk kommunikation. Det innebär att det är en produkt som inte säljs i de vanliga butikerna. Det är bara ett fåtal myndigheter som är undantagna från lagen och får inneha störsändare.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Teknik Telekommunikation
Fackområden

El & Tele Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter