Varan har lagts till i varukorgen
Helglasade passivhus en realitet
Arkitektur 13 apr 2018
Jerker Lundgren, VD för Skandinaviska Glassystem AB, höll på Nordbygg en trendspaning där han påpekade att det redan idag finns teknik som möjliggör att bygga helglasade passivhusfasader i glas och som uppfyller energikraven såväl som kraven på dagsljusinsläpp.
Jerker Lundgren uppmanar arkitekter att våga tänka nytt och se till nya lösningar vad gäller glas i fasader. Foto: Manfred Otterheim
Det går att bygga energieffektivt utan att ge avkall på transparens. Det menar Jerker Lundgren på Skandinaviska Glassystem.
Den uppåtgående trenden med större andel glas i fasad har de senaste åren planat ut något till följd av ökade energikrav. Samtidigt ställs allt högre krav på dagsljusinsläpp, något som lett till en motsättning. Nu börjar dock teknik som knappt fanns för tio år sedan bli applicerbar. Det öppnar upp nya möjligheter för frihet i utformning för arkitekten och minskat underhåll och driftskostnader för fastighetsägaren.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Arkitektur Teknik Energi
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter