Varan har lagts till i varukorgen
Informationscentrum ska ge gröna lösningar
murat_webb
Syftet med den nya tjänsten är att sprida information om bland annat grönt byggande och energieffektiviserande renovering. Foto: Mostphotos
Sverige får ett nytt informationscentrum för hållbart byggande. Boverket avslutar just nu upphandlingen för kunskapsplatsen som ska främja energieffektivitet och låga klimatavtryck.

Hållbara material, energieffektiviserande renovering och byggande med låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Så ser inriktningen ut för ett nytt informationscentrum som ska etableras.

Tanken är att de involverade ska samla in, granska, kvalitetssäkra och sprida information till olika målgrupper i bygg- och fastighetsbranschen. Att ta del av informationen kommer att vara gratis.

Slutspurt för upphandlingen

Det är efter ett regeringsuppdrag som Boverket just nu håller på att avsluta en lång upphandlingsprocess för att starta och driva den nya tjänsten. Anbudstiden går ut den här veckan.

Regeringen har avsatt tio miljoner kronor för genomförandet av uppdraget under 2017. Planen är att avsätta lika mycket även för nästa år.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energieffektivisering Hållbarhet Renoveringar
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial