Med hjälp av smart teknik som visualiserar energianvändningen i hemmet kan man underlätta för människor att påverka sin energianvändning. Foto: Tobias Sterner
Det bedrivs mycket forskning kring teknikutveckling och energieffektivisering. Men hur använder vi tekniken på ett effektivt sätt? Här saknas kunskap och utan den är det svårt att nå de uppsatta energimålen.
Det menar Energimyndigheten som nyligen anordnade konferensen ”Design för en energieffektiv vardag” på Konstfack i Stockholm.
Fortsätt läsa – starta din prenumeration!
För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som du själv kan styra.
Energimyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att ta fram sektorsstrategier för energieffektivisering, som ska bidra till att Sverige når de nationella energi- och klimatmålen.
Energieffektivisering var temat för fastighetsbranschens energidag som hölls förra veckan. Under dagen presenterades bland annat ny teknik som VVC-boostern och Clean-Air24.
Forskare från Lunds Tekniska Högskola bjuder in till öppet seminarium och berättar om sina studier om hur boende påverkas av – och själva kan påverka – resultaten av en energirenovering.
Fastighetsägare som har installerat system för energiåtervinning från byggnadens spillvatten är nöjda med sina installationer. Det visar en ny förstudie.
2021 ökade anmälningarna av elolyckor med 9 procent och tillbuden med 13 procent jämfört med året innan. Det visar Elsäkerhetsverkets årliga rapport om elolyckor.
Anita Aspegren, avdelningschef för avdelningen för energieffektivisering. Foto: Energimyndigheten.
Du är inloggad på två ställen
Din användarprofil har aktiverats från en annan enhet. Om det inte är du som loggat in bör du snarast ändra ditt lösenord eller kontakta vår kundservice på 08-457 10 00 eller kundservice@byggtjanst.se