Varan har lagts till i varukorgen
Nya bostadslösningar för pendlare

Smart stay ny form av boende för pendlare

Bostäder 22 nov 2017
campingstuga_bertil-bernhardsson_740x413
Flera typer av tillfälligt långtidsboende som Smart stay i campingstugor och longstay på hotell är populärt bland byggbranschens veckopendlare och affärsresenärer. Foto: Bertil Bernhardsson
Tillfälligt boende yrkesarbetare och tjänstemän är en ny kundgrupp för landets campingplatser. Stugboendet är populärt för att det är billigt, man kan laga mat själv och parkera bilen nära huset.

Fler och fler yrkesverksamma inom byggbranschen som behöver tillfälligt boende har fått upp ögonen för att bo i stuga på campingplats.

Stugboende populärt

Att som veckopendlare bo i stuga på campingplats är billigare än att bo på hotell och bättre än vandrarhem anser många i branschen.
Företaget First camp är en av flera aktörer som har campinganläggningar över hela landet och som hyr ut stugor till långpendlare. Konceptet kallas Smart stay.
Tjugo procent av företagets gästnätter bokas av affärsresenärer där entreprenörföretagen är en stor del. Mest populärt är anläggningarna som ligger i nära anslutning till städer.

– Vi har uppemot 1 000 stugor varav hälften håller så god kvalitet att vi kan hyra ut dem vintertid. Och ju fler som bokar desto fler stugor kan vi rusta upp, säger Unni Åström CEO på First Camp till tidningen Byggindustrin.

Det vanligaste är att två personer hyr stugorna och har varsitt sovrum men delar på de gemensamma utrymmena.

Flexibilitet viktigt inom dagens arbetsmarknad

Fler satsar på "longstay-bostäder" i Sverige bland annat nystartade Strawberry Living där norske hotellmagnaten Petter Stordalen har köpt in sig som ägare. Företaget har cirka 1400 möblerade bostäder i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Helsingborg och Lund, som hyrs ut till affärsresenärer.

– Det finns ingen standardgäst och därför måste vi som arbetar med logi kunna erbjuda människor olika typer av boenden beroende på hur situationen ser ut. Longstay trenden där människor söker sig till olika logiformer har vuxit sig mycket stark de senaste åren och på den marknaden vill jag vara aktiv, säger Strawberry Livings ägare Petter A Stordalen i ett pressmeddelande.

 

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Lokaler
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter