Varan har lagts till i varukorgen
Prisad som den modernaste myndigheten
Arbetsmiljö 21 nov 2017
3989_sveriges_modernaste_myndighet_2017_2
Generaldirektör Elisabet Falemo och Kim Reenaas, chef vid avdelningen för produkter vid Elsäkerhetsverket tar emot priset som årets moderna myndighet 2017. Foto: Kvalitetsmässan
Den första juli sjösattes den nya elsäkerhetslagen. Nu har Elsäkerhetsverket i Kristinehamn fått pris som Sveriges modernaste myndighet.

För femte gången arrangerade Kvalitetsmässan tävlingen om Sveriges modernaste myndighet och i år var det Elsäkerhetsverket som tog hem priset. Den 14 november mottogs utmärkelsen i samband med invigning av Kvalitetsmässan på Göteborgs Operan och prisutdelare var civilminister Ardalan Shekarabi.

Ett kvitto på utvecklingsarbete

– Det är jättekul att vi som en ganska liten myndighet kan vinna priset. Det är ett fantastiskt fint kvitto till alla medarbetare som varit med och utvecklat verksamheten, säger Elsäkerhetsverkets generaldirektör Elisabet Falemo i ett pressmeddelande.

Vill stärka förändringsivern

Den moderna statliga myndigheten bedöms utifrån fyra olika huvudkriterier: kvalitet, enkelhet och effektivitet, engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, förnyelse och innovation samt hållbar miljö- och klimatmedveten utveckling. Syftet med priset är att ytterligare stärka utvecklingsandan och förbättringsivern hos myndigheter.

Ompröva gamla arbetssätt

I sin motivering skriver juryn att Elsäkerhetsverket fått priset för att:

”På den här myndigheten har man vågat ompröva gamla arbetssätt och idag utförs uppdraget på ett nytt sätt och med ett tydligt fokus på att uppnå största möjliga samhällsnytta. Under omställningsarbetet har myndigheten visat på sin förmåga att agera snabbfotat, och på värdet av öppenhet mot och involvering av sina intressenter”.

Fem myndigheter; Elsäkerhetsverket, Kemikalieinspektionen, Länsstyrelsen Skåne, Socialstyrelsen och Statens Energimyndighet var slutnominerade i utmärkelsen Sveriges Modernaste Myndighet 2017. 

Bevaka ämnen i artikeln

Arbetsmiljö Kompetens
Fackområden

El & Tele
Mer i ämnet

Fler nyheter