Varan har lagts till i varukorgen

NCC vinner affärer på renoveringssatsning

Bostäder 13 mar 2017
sust-driver-of-the-year
Madeleine Nobs är den drivande kraften bakom NCC:s allt starkare renoveringsaffär. Här mottar hon priset för "Sustainability Driver of the Year". Foto: NCC
Tack vare det framgångsrika konceptet Fittja People´s Palace kammade NCC hem renoveringen av ytterligare 1 300 lägenheter i Botkyrka. Madeleine Nobs, ansvarig för NCC Hållbar renovering, prisas nu för sina insatser i företagets renoveringsaffärer.

Under sina fem år på NCC har Madeleine Nobs, ansvarig för NCC Hållbar renovering, lyft företagets renoveringsaffärer till en ny nivå. Det är under hennes ledning som det framgångsrika hållbara renoveringskonceptet Fittja People´s Palace och den påföljande renoveringen av Krögarvägen 2 i Botkyrka, ett pilotprojekt i partnering med Botkyrkabyggen, genomförts.

Prisas för inspirerande arbete

Som ett direkt resultat av detta vann NCC under 2016 upphandlingen av renoveringen av hela Botkyrkabyggens bestånd i Fittja, ett ramavtal som omfattar upprustning av 1 300 lägenheter.

Vid företagets nordenkonferens nyligen uppmärksammades Madeleine Nobs genom att tilldelas det prestigefyllda priset ”Sustainability Driver of the Year”.

– Det är ett enormt bestånd av bostäder från rekordåren som behöver renoveras och NCC vill självklart delta i detta arbete. Det här är också ett gyllene tillfälle att öka energieffektiviteten och tryggheten i bostadsområdena. Madeleine Nobs har utvecklat NCC Hållbar renovering till troligtvis marknadens bästa affärskoncept för att lyfta miljonprogrammens bostadsområden vad det gäller livskvalitetet och attraktivitet, säger Peter Wågström, koncernchef på NCC.

Madeleine Nobs har utvecklat NCC Hållbar renovering till troligtvis marknadens bästa affärskoncept.

Priset är ett av fem interna NCC-priser för projekt som är inspirerande för hela NCC och ligger i frontlinjen för strategin ”Lönsam tillväxt” och affärsmålet ”Att förnya branschen” och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.

"Hållbart använda vunna erfarenheter"

– Det känns fantastiskt roligt! Jag blev mycket överraskad och hedrad. Framför allt gläder jag mig över att vi fått uppdraget att fortsätta renovera i Botkyrka. Det är så positivt att allt det vi gjort och det vi lärt oss i Fitta People´s Palace nu får en fortsättning i stor skala. Det känns verkligen hållbart; att använda oss av vunna erfarenheter, säger Madeleine Nobs.

Dubbelt nominerad i år

Fittja People´s Palace var ett tävlingsbidrag som deltog i och vann tävlingen Nordic Built Challenge 2013. Då, precis som i det nya omfattande uppdraget, samarbetar NCC med arkitektkontoret Spridd.

Renoveringen av Krögarvägen 2 är i skrivande stund nominerat till både Årets Bygge 2017 och till Årets Bästa Renoveringsprojekt.

Miljonprogramsklockan
Hållbarhetsklockan NCC
Miljonprogramsklockan är ett heltäckande analysverktyg för att fånga upp de olika dimensionerna inom Hållbar renovering - inte minst social hållbarhet. Bild: NCC
Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Hållbarhet Renoveringar Samhällsplanering
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Miljonprogramsklockan
Hållbarhetsklockan NCC
Miljonprogramsklockan är ett heltäckande analysverktyg för att fånga upp de olika dimensionerna inom Hållbar renovering - inte minst social hållbarhet. Bild: NCC