Varan har lagts till i varukorgen
Prestigefylld hållbarhetskonferens till Göteborg
Hållbarhet 16 maj 2017
4609619-erikbergsdockan
År 2020 står Göteborg värd för världens främsta konferens inom hållbart byggande, WSBE. Foto: Mostphotos
Världens främsta hållbarhetskonferens inom byggande kommer att hållas i Göteborg år 2020. Det står klart efter att den gemensamma ansökan från Chalmers, RISE och Johanneberg Science Park beviljats.

Konferensen World Sustainable Built Environment Conference, WSBE, hålls vart tredje år och anses vara världens främsta konferens inom området.

Som nästa arrangör till detta prestigefyllda forum utsågs nyligen Chalmers Tekniska Högskola tillsammans med RISE och Johanneberg Science Park i Göteborg.

Synliggör profilområde

– Vi är väldigt glada över att få arrangera WSBE2020 tillsammans med Chalmers. Det ger oss möjlighet att visa upp allt vi, i samverkan med akademi och näringsliv, gör inom hållbarhet kopplat till den byggda miljön, säger Kristina Mjörnell, affärs- och innovationsområdeschef för Hållbara städer och samhällen vid RISE.

Hon får medhåll av Holger Wallbaum, professor i hållbart byggande på Chalmers och profilområdesledare:

–  För mig är det fantastiskt att vi kan synliggöra vårt profilområde ”Ansvarsfull hantering av resurser”.

Starka nätverk avgjorde

Det övergripande målet med WSBE-konferenserna är att öka kunskapen och kompetensen inom utformning, utveckling, konstruktion och drift av byggnader och urbana system. Redan i juni i år hålls nästa WSBE-konferens, då i Hong Kong, och om tre år är det alltså Göteborgs tur.

Chalmers valdes som arrangör, tillsammans RISE och Johanneberg Science Park, tack vare sin starka förankring i både nationella och internationella nätverk och i branschen som står bakom ansökan. I juryns motivering anges dessutom konferensprogrammets struktur, som utgår från FN:s globala hållbarhetsmål – som avgörande i den hårda konkurrensen om arrangemanget.

Huvudförfattare för ansökan är Izabela Kurkowska. Programkommittén för konferensen kommer att ledas av Holger Wallbaum, Chalmers, och Kristina Mjörnell, RISE.

Bevaka ämnen i artikeln

Hållbarhet Renoveringar Samhällsplanering
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad Renovering
Fler nyheter