Varan har lagts till i varukorgen
Montör döms för installation som gav elchock
12064463-electrician-hands-stripping-wires
VVS-montören utförde eljobbet själv med instruktioner från elektrikern över telefon. Foto: Andrey Popov
Efter att felaktigt ha installerat en varmvattenberedare fick en kvinna som duschade en kraftig elchock och föll ihop. Nu döms VVS-montören till villkorlig dom och dagsböter.

Händelsen inträffade i september förra året. VVS-montören anlitades av en kvinna vid en lägenhetsrenovering i Halland. Bland annat skulle han installera en varmvattenberedare som en elektriker sedan skulle koppla in.

Tog instruktioner över telefon med elektrikern

Men elektrikern kunde inte komma samma dag, därför gjorde VVS-montören elarbetet själv via instruktioner över telefon med elektrikern.

Senare på kvällen skulle kvinnan ta en dusch och fick en så kraftig elchock att hon föll ihop. Hon kunde dock efter en stund ta sig ur duschen och kalla på hjälp. Det visade sig att varmvattenberedaren var felkopplad och att VVS-montören inte hade kontrollerat att den fungerade som den skulle efter installationen.

Döms till villkorlig dom och dagsböter

Halmstads tingsrätt dömer nu mannen till villkorlig dom samt 70 dagsböter på 270 kronor. Han ska även betala 11 432 kronor i skadestånd till kvinnan samt rättegångskostnader för försvararen och målsägandebiträdet.

Bevaka ämnen i artikeln

Säkerhet- och larmsystem Elinstallation
Fackområden

El & Tele VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter