Varan har lagts till i varukorgen

Varför är träbyggande så trendigt just nu?

Snåret 9 jun 2017
trasnaretwebb
Susanna Rudenstam, chef för Sveriges träbyggnadskansli, Enar Nordvik, arkitekt på Skellefteå kommun, Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder och Emma Jonsteg, programledare diskuterar träbyggande i ett nytt avsnitt av Snåret.
Alltfler flerbostadshus byggs nu i trä, mycket tack vare materialets miljömässiga fördelar och att det går snabbare att bygga. Men varför har trä blivit så trendigt just nu? Och finns det tillfällen när man bör undvika att bygga i trä?

Hos byggherrar och entreprenörer har materialet däremot inte slagit igenom på bred front ännu. För även om trä dominerar i enfamiljshusen så byggs idag inte mer än 10 procent av flerbostadshusen med trästomme.

Hur det kommer sig diskuteras bland annat i det senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret på temat träbyggande. Där medverkar Susanna Rudenstam, chef för Sveriges träbyggnadskansli, Enar Nordvik, arkitekt på Skellefteå kommun och Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder. Missa inte det här samtalet om ett mycket intressant ämne.

Bevaka ämnen i artikeln

Snåret Bostäder Hållbarhet Arkitektur Produktion
Fackområden

Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter