Varan har lagts till i varukorgen
Nyheter och ändringar i AMA EL
AMA 20 jun 2017

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

  Årets första AMA-nytt har kommit. Foto: Manfred Otterheim
  De nya elinstallationsreglerna och två nya regelverk från SBF sätter sin prägel på innehållet i AMA och RA EL.

  En av de standarder som AMA och RA EL har flest hänvisningar till är Elinstallationsreglerna SS 4364000. När den nu kommit i ny utgåva uppmärksammas det naturligtvis i senaste AMA-nytt. I beskrivningsdelen finns det information under aktuella koder om den nya utgåvan.

  Nya regelverk inom brand

  Brandskyddsföreningen presenterade i början av året två nya regelverk.
  SBF 110:8 Regler för brandlarm innehåller nu även utrymningslarm förutom utrymningslarm med talat meddelande som finns samlat i nya SBF 502:1 Regler för utrymningslarm med talat meddelande. De båda regelverken börjar gälla 1 juli och en artikel beskriver deras påverkan.

  Elsäkerhetslagen i AF

  I delen för AMA AF finns det också lite elrelaterat. Det är den nya Elsäkerhetslagen som påverkar och ger upphov till nya koder och rubriker. Tanken är att under AFC.187 och AFD.187 Registrering enligt elsäkerhetslagen ska krav ställas att företaget ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket. Här ska också krav ställas om företaget ska redovisa sitt egenkontrollprogram för beställaren.

  Bevaka ämnen i artikeln

  AMA Projektering Upphandling
  Fackområden

  El & Tele
  Mer i ämnet

  Fler nyheter