Varan har lagts till i varukorgen
Tre nominerade till årets bästa renovering
Renoveringar 28 feb 2017
arets-bata-2017
Förra årets Årets Bästa Renoveringsprojekt vanns av göteborgsbolaget Bostads AB Poseidon med "Backa Röds Pärlor". Foto: Anna-Klara Aspegren
Hyltebostäder, Botkyrkabyggen AB och Familjebostäder i Göteborg AB har gått till final i Årets bästa renoveringsprojekt 2017. Vinnaren presenteras den 14 mars under SABOs Fastighetsdagar.

För fjärde året i rad har juryn i SABO-tävlingen Årets Bästa Renoveringsprojekt enats om tre finalister. Från Halland kommer Bostadsstiftelsen Hyltebostäders bidrag ”Ombyggnad Storgatan 4”, från södra Stockholm  Botkyrkabyggen AB med bidraget ”Fittja People´s Palace” och ”Förnyelseprojekt Långängen” från Familjebostäder i Göteborg AB.

Tävling för alla

SABO vänder sig med Årets Bästa Renoveringsprojekt inte bara till sina egna medlemsföretag och allmännyttan utan till alla byggherrar, även privata, som vill dela med sig av sina erfarenheter.

– Vi ser ett stort behov av att sprida kunskap om  framgångsrika renoveringsprojekt. Vi anordnar därför en tävling med syftet att hitta goda exempel på renovering och lyfta fram de företag som varit beställare av dessa.

Fem bedömningskriterier

Man är välkommen att söka med renoveringsprojekt genomförda mellan åren 2013 och 2016 och i år kom sju ansökningar in. De dokument som de tävlande lämnat in har bedöms utifrån:

• Innovationshöjd/idéhöjd

• Projektets möjligheter att återupprepas

• Hur projektet påverkar de boende

• Projektets ekonomi sett ur investerings- och förvaltningsperspektiv

• Mervärden som projektet bidrar med

– Samtliga bidrag höll hög klass. Det var en tuff uppgift för juryn att utse de tre nominerade, säger Stefan Björling, tävlingssekreterare och renoveringsansvarig på SABO.

Samlar och sprider guldkorn

Efter det att vinnaren korats och offentliggjorts kommer Stefan Björling och juryns ordförande Jan Borgbrandt att samla guldkornen från samtliga bidrag och tillgängliggöra dem så att både goda exempel och fällor att undvika blir publika.

– Det är så vi på bästa sätt sprider alla de renoveringserfarenheter som den här tävlingen fångar upp och synliggör, konstaterar Stefan Björling.

Prisutdelningen kommer att ske på SABOs Fastighetsdagar i Gävle den 14–15 mars 2017.

FAKTA De 3 nominerade i Årets Bästa Renoveringsprojekt 2017

  • Bostadsstiftelsen Hyltebostäder; Ombyggnad Storgatan 4
  • Botkyrkabyggen AB; Fittja People´s Palace
  • Familjebostäder i Göteborg AB; Förnyelseprojekt Långängen
Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Bostäder Energieffektivisering Hållbarhet Kompetens
Fackområden

Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

FAKTA De 3 nominerade i Årets Bästa Renoveringsprojekt 2017

  • Bostadsstiftelsen Hyltebostäder; Ombyggnad Storgatan 4
  • Botkyrkabyggen AB; Fittja People´s Palace
  • Familjebostäder i Göteborg AB; Förnyelseprojekt Långängen