Varan har lagts till i varukorgen
Succé för Beställarkompetens
Bostäder 23 feb 2017
bestallarkompetens
"Är du säker på att du får vad du beställer?" Frågan kommer från kunskapslyftet Beställarkompetens och introducerar deras utbildningar. Foto: Mostphotos
778 yrkesverksamma i byggbranschen ökade sin kompetens om energieffektivt byggande och renovering under hösten 2016. Efter höstens framgångsrika kurser fortsätter nu Bebo, Belok och Sveby sitt kunskapslyft.

För att nå de klimat- och energimål som vi har förbundit oss till inom EU har Energimyndigheten satsat miljoner på kompetensutveckling av hela bygg- och fastighetssektorn.

En av satsningarna är Beställarkompetens, arrangerad av Belok, och har byggherrar, fastighetsägare och beställare i förvaltarrollen, konsulter och arkitekter som målgrupper.

Välbesökta och framgångsrika

De första utbildningstillfällena, både öppna och företagsanpassade, hölls under hösten 2016 och blev mycket framgångsrika. Utbildningarna har genomförts på 30 platser i landet och genererade cirka 2 850 kurstimmar.

Sammanlagt har 778 personer fått från en halvdag till en tvådagarskurs i energieffektivisering i någon form.

Nu har Energimyndighetens och Byggherrarnas beställarnätverk BeBo och Belok samt Sveby beslutat att fortsätta kursverksamheten under våren. Satsningen pågår fram till sista augusti 2017. Hela kursutbudet finns på Byggherrarnas webbplats.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Energieffektivisering Hållbarhet Kompetens Lokaler Utbildning
Fackområden

Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial