Varan har lagts till i varukorgen

Installatörsföretagen varnar för ökad arbetsbörda

Bestämmelser 14 feb 2017
elektriker_dokumentation
Att Elsäkerhetsverket vill utöva en grundligare tillsyn över elinstallationer är mycket bra, menar Johan Martinsson vid Installatörsföretagen. Frågan är hur mycket dokumentation och merarbete det kommer att leda till för företagen. Foto: Arne Trautmann
Installatörsföretagen är positiva till den nya elsäkerhetslagen. Men de menar att arbetsbördan och kostnaderna för dokumentation kommer att bli betydligt högre än vad Elsäkerhetsverket uppgett – cirka 1-2 miljarder extra per år.
Den nya elsäkerhetslagen träder i kraft första juli och då flyttas ansvaret från elinstallatören till företaget, vilket ställer helt nya krav. Företagen måste bland annat upprätta ett egenkontrollprogram som säkerställer att arbetet utförs på rätt sätt. Elsäkerhetsverket har uppskattat att detta arbete kommer att ta mellan 5 och 30 timmar per företag och år.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Bestämmelser Elinstallation Utbildning
Fackområden

El & Tele Förvaltning VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter