Varan har lagts till i varukorgen
PBL i fokus på kompetensdagarna
Bestämmelser 19 dec 2017

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

  Bostadsminister Peter Eriksson deltog under Boverkets kompetensdagar i Stockholm. Foto: Viktor Ginner
  Förra veckan höll Boverket kompetensdagar kring PBL. Svensk Byggtjänst var där. På plats var även bostadsminister Peter Eriksson som slog ett slag för ett mer flexibelt regelverk.

   

  Sammanlagt deltog 300 personer från hela landet när Boverket arrangerade sina kompetensdagar i Stockholm. Tema för de två dagarna var PBL.

  Vi besökte arrangemanget och hann växla några ord med bostadsminister Peter Eriksson (MP) som passade på att kampanja för mer flexibilitet i bostadsplaneringen.

  – Jag skulle vilja att vi i Sverige kom bort från tänket att det måste vara så likartat som det varit. Öka konkurrensen och mångfalden i stället så skapar det i sig något som människor utvecklar och som blir positivt, sa han till Svensk Byggtjänst.

  Kompetensdagarna är en återkommande tillställning inom ramarna för ett regeringsuppdrag som pågår till 2020. Syftet är att lyfta kompetensen inom plan- och bygglagstiftning. Under de två dagarna är det tänkt att deltagarna bland annat ska höra föreläsningar, vara med i gruppdiskussioner och knyta kontakter.

  Fördjupningsmaterial

  Bevaka ämnen i artikeln

  Bestämmelser Bostäder Kompetens Samhällsplanering Utbildning
  Fackområden

  Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
  Mer i ämnet

  Fler nyheter

  Fördjupningsmaterial