Varan har lagts till i varukorgen

Möjliga energisparåtgärder i professionella kök

Energi 13 dec 2017
IKEA-restaurang
Om energisystemen för livsmedelskyla, värme, kyla och ventilation samverkar bättre kan mängden köpt energi minska i många professionella kök. Foto: Michael Erhardsson
Energianvändningen är ofta hög i professionella kök men det går att minska mängden köpt energi. I ett projekt har två olika kök studerats och flera energisparåtgärder presenterats.
Energibehovet i professionella kök skiljer sig markant från andra lokaler, då det ofta finns ett behov av samtidig värme och kyla, samt ett ökat behov av ventilation för att ta bort matos, ånga och överskottsvärme. Det finns dock få publicerade mätningar av energiströmmarna i dessa kök, vilket är viktigt för att kunna genomföra rätt energisparåtgärder.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Energi Energieffektivisering Kyla Ventilation Värme Lokaler Projektering Renoveringar Teknik
Fackområden

Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter