Varan har lagts till i varukorgen
Mutor och korruption
"Vi måste våga prata om korruption"
Arbetsmiljö 21 apr 2017
omk_maitree-laipitaksin_740x413
Överenskommelsen för att motverka mutor och korruption (ÖMK) innehåller grundläggande principer och riktlinjer som en hjälpa för att göra rätt. Foto: Maitree Laipitaksin
I slutet av mars gjordes en uppföljning av överenskommelsen för att motverka mutor och korruption, ÖMK. Under seminariet drogs flera slutsatser, att vi måste våga prata om korruption och att fler behöver vetskap om och ansluta sig till ÖMK för att den ska få ett riktigt kraftigt genomslag.
– För att kunna komma till rätta med problemet med mutor och korruption måste man veta vad som är rätt och fel. Felet måste uppmärksammas men det är inte alltid så lätt eftersom det ligger i sakens natur att dölja det, sa Tomas Brytting, professor i organisationsteknik på Ersta Sköndals högskola, om moralisk kompetens vid SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) videosända uppföljningsseminarium om ÖMK.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Arbetsmiljö Bestämmelser Hållbarhet Juridik Upphandling
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter