Varan har lagts till i varukorgen
Cold Climate-konferens i Kiruna 2018
Renoveringar 25 apr 2017
cold-climate-bild
Stadsomvandlingen i Kiruna står som fond till nästa års Cold Climate HVAC-konferens. Foto: LTH
I mars 2018 arrangeras Cold Climate HVAC i Kiruna. Då samlas forskare, industri och bransch för en internationell konferens om bygg och renovering i kalla klimat. Den som vill dela med sig av sina rön ska anmäla sin artikel senast den 1 maj 2017.

Det är åttonde gången Cold Climate-konferensen arrangeras och det blir första gången i Sverige – passande nog i Kiruna norr om polcirkeln. Cold Climate är en konferens om installationssystem och byggnader i klimat där uppvärmning är en viktig del av energianvändningen.

Fokus på byggnation i kallt klimat

Målet är att möjliggöra hållbara nya och renoverade byggnader i dessa klimat och man fokuserar på de tekniska, ekonomiska och sociala aspekterna i både nya och renoverade byggnader.

Cold Climate HVAC 2018 är en konferens om installationssystem och byggnader i klimat där uppvärmning är en viktig del av energianvändningen.

– Kiruna befinner sig i en spännande tid med stadsutveckling och detta i ett väldigt kallt klimat. Det sammantaget gör Kiruna till en mycket spännande plats för just den här konferensen, säger Dennis Johansson, ordförande i den svenska konferenskommittén och docent på Lunds Tekniska Högskola.

Nya rön och nya nätverk

Konferensen riktar sig till både forskare och branschfolk som vill följa de senaste forskningsrönen liksom representanter från andra relevanta samhällsfunktioner som kommuner, stadsplanering och regelställande.

– Förhoppningen är att konferensen, förutom att presentera de senaste forskningsrönen, skapar nätverk mellan akademi och bransch för att stärka framtida forskning och utveckling mot hållbar bebyggelse, hoppas Dennis Johansson.

Anmäl nu om du vill tala

En stor del av konferensen är presentationer av forskarnas artiklar. Vill man själv skriva en artikel, som också gärna kan komma från forsknings- och utvecklingsprojekt i branschen, så anmäler man sitt intresse senast den 1 maj 2017 genom att skicka in en sammanfattning; max 350 ord med bakgrund, metod, resultat och diskussion som ett textstycke.

Dessutom kommer talare från kommunen och andra organisationer att prata om stads- och byggnadsutveckling i kalla klimat och speciellt i Kiruna med de utmaningar som staden nu står inför.

Det kommer att finnas en utställningsdel med konferensens samarbetspartners och det blir studiebesök och aktiviteter. Konferensmiddagen kommer att hållas på Ishotellet i Jukkasjärvi.

FAKTA Cold Climate HVAC 2018

Vad: Den 8:e konferensen Cold Climate HVAC

När: 12-15 mars 2018

Var: Kiruna

Vill du medverka som talare: Skicka in din abstract senast 1 maj 2017. Information hittar du på www.cchvac2018.se.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Forskning Energi Samhällsplanering Kyla Ventilation Värme
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Fler nyheter

FAKTA Cold Climate HVAC 2018

Vad: Den 8:e konferensen Cold Climate HVAC

När: 12-15 mars 2018

Var: Kiruna

Vill du medverka som talare: Skicka in din abstract senast 1 maj 2017. Information hittar du på www.cchvac2018.se.

Fördjupningsmaterial