Varan har lagts till i varukorgen
Hon blev årets unga fastighetskvinna
Arbetsmiljö 22 sep 2016
sima-ghaemi_740x413
Sima Ghaemi, 27 år, fick priset som Årets Unga Fastighetskvinna 2016. Priset delades ut i samband med seminariet Fastighetskvinna. Foto: Skanska
Utmärkelsen ”Årets Unga Fastighetskvinna” delades ut i samband med seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i början av september. Priset togs hem av Sima Ghaemi som är affärsutvecklare på Skanska.

Priset "Årets Unga Fastighetskvinna", med Newsec som ny prissponsor, gör att Sima Ghaemi får åka till fastighetseventet Crew Network Convention i New York i oktober. På konventet finns chans att utöka nätverk och höra det senaste inom kommersiella fastigheter på den amerikanska marknaden. Det finns också tillfälle att se några av de mest innovativa lokalerna i världen.

Årets pristagare

Sima Ghaemi, arbetar på Skanska Fastigheter Stockholm AB med affärsutveckling i tidiga skeden. Hon driver detaljplaner och hittar nya fastighetsutvecklingsprojekt. Sima Ghaemi har arbetat i sin nuvarande roll i ett år och var tidigare trainee på Skanska Fastigheter och prövade då på olika roller inom företaget.

– Det är fantastiskt att ha fått priset. Det ger en boost och är ett kvitto på att jag gör rätt. Min förhoppning är att det kan öppna dörrar i framtiden och att jag kan få chansen att ta del av nya spännande och roliga projekt, säger Sima Ghaemi.

Att få åka till fastighetskonventet i New York är något som Sima Ghaemi uppskattar.

– Det ska bli roligt att få träffa kollegor i samma bransch som arbetar i en marknad och kanske har ett annat perspektiv på fastighetsfrågor.

Även arbetsgivaren Skanska hyllar pristagaren.

– På Skanska är vi jättestolta över att Sima har fått utmärkelsen, säger Anna-Maria Kääriä marknads- och uthyrningschef på Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Om priset

Årets Unga Fastighetskvinna instiftades 2014 och utmärkelsen går till en ung kvinna som verkar i eller kring fastighetsbranschen. Vinnaren av Årets Unga Fastighetskvinna antar gärna utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare inom branschen.

Juryns motivering:
"Årets unga fastighetskvinna har en stark personlighet som kombineras med en subtil ödmjukhet. Möjligheten att lära och pröva nya saker är viktigt för henne. Med stort driv blir hon ofta en naturlig ledare som lätt får andra entusiastiska. Hon är lösningsorienterad, inte rädd för att själv stoppa händerna i myllan och hittar på så sätt gärna nya vägar för att lösa de utmaningar som hon, så gärna, antar. Respekt för andra är en viktig värdegrund och hon är lyhörd för andras åsikter. Hon inser att för att lyckas så måste man ibland misslyckas. Årets unga fastighetskvinna vill se tydliga resultat som konsekvens av sina beslut. Hon ser laget men betonar vikten av att också hela tiden se individen, för att bli en bra ledare och bygga teamet."

– Juryns motivering stämmer väldigt bra in på Sima. Hon tillför mycket till Skanska Fastigheter inte bara för att hon är ung och kvinna utan för att hon är en person med stor kunskap, är nyfiken och vill lära sig nya saker men är ändå ödmjuk, säger Anna-Maria Kääriä.

På Skanska vill man spegla hur dagens samhälle ser ut och med en medarbetare som Sima Ghaemi är det möjligt.

– Jag tror att många tjejer kan känna igen sig i henne och se henne som en förebild. Det kan öka intresset för fastighetsbranschen hos tjejer så att de väljer den inriktningen i sina studier, avslutar Anna-Maria Kääriä.

 

FAKTA I juryn för Årets Unga Fastighetskvinna satt:

Agneta Jacobsson (Cushman & Wakefield), Kerstin Lindberg Göransson (Akademiska Hus) och Kristina Alvendal (Alvendal AB).

Övriga finalister:

Anna Wingqvist från Skanska och Samira Mchaiter från Rikshem.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Arbetsmiljö Lokaler
Fackområden

Förvaltning
Mer i ämnet

Fler nyheter

FAKTA I juryn för Årets Unga Fastighetskvinna satt:

Agneta Jacobsson (Cushman & Wakefield), Kerstin Lindberg Göransson (Akademiska Hus) och Kristina Alvendal (Alvendal AB).

Övriga finalister:

Anna Wingqvist från Skanska och Samira Mchaiter från Rikshem.

Fördjupningsmaterial