Varan har lagts till i varukorgen

De visar upp installatörerna bakom scenen

Teknik 31 okt 2016
idol_installator
Tittarna kan nu följa personalen från installationsbranschen bakom scenen till TV4:s program Idol när de arbetar intensivt för att skapa ett så bra program som möjligt.Foto: Fremantlemedia Sverige
Genom att vända på kamerorna och visa verkligheten bakom installationsarbetena i TV4:s program Idol, hoppas Installatörsföretagen skapa en ökad nyfikenhet kring yrkena inom bland annat elteknik.

I år kompletteras TV4:s musiktävlingsprogram Idol med en ny satsning där arbetet bakom scen hamnar i fokus. Med rampljuset på  personalen som gör showen möjlig, hoppas Installatörsföretagen aktualisera branschen och öka intresset för yrkena bland unga. Man hoppas även kunna locka fler att söka sig inom branschen inför det kommande gymnasievalet.

Djupdykning i olika teknikgenrer

I avsnitten speglas olika aspekter av studiomiljön och de komponenter som gör att allting fungerar. I de fem episoderna görs en djupdykning i olika teknikgenrer och man kommer att få följa med fram till den stora finalen i Ericsson Globe.

Ledtekniker med stort ansvar

Det tar 13 dagar att bygga upp tv-studion. Fyra arbetslag arbetar parallellt med ljus, ljud, dekor och led. I det första avsnittet får vi följa ledtekniker Ludvig Aleman som installerar och ansvarar för att de stora videoskärmarna fungerar under sändningarna. 

Bevaka ämnen i artikeln

Teknik Elinstallation Utbildning
Fackområden

El & Tele VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter