Varan har lagts till i varukorgen
Bostadsbolaget vill renovera utan hyreshöjning
Renoveringar 11 nov 2016
kyrkbyn_fotograf_sofia-sabel
Bostadsområdet Kyrkbyn på Hisingen har varit en föregångare till den ombyggnadsmodell som Bostadsbolaget nu arbetar med. Här har hyresgästerna varit med och tagit fram flera valmöjligheter genom effektivt samrådsförfarande. Dock fanns här inget noll-alternativ. Foto: Sofia Sabel
En unik ombyggnadsstrategi är under utveckling på Bostadsbolaget i Göteborg. Tanken är att erbjuda renoveringsalternativ både för den som inte klarar en hyreshöjning och för den som vill göra boendekarriär inom området.
Sedan maj 2015 har Göteborg en nollvision mot hemlöshet. Då antog kommunfullmäktige en långsiktig strategi och en handlingsplan med 23 aktiviteter för att nå minskad hemlöshet. Detta är en av de främsta anledningarna till att kommunala Bostadsbolaget just nu tar fram en modell där man bland annat ska kunna erbjuda ett renoveringsalternativ av sina fastigheter utan hyreshöjning.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Underhåll Bostäder Samhällsplanering Hållbarhet Utredning och program
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter