Varan har lagts till i varukorgen
Socialt fokus på Renoveringsdagen 2016
Renoveringar 7 mar 2016
renoveringsdagen15-14-002
Renoveringsdagen den 16 mars bjuder på tillfällen till viktiga möten och samtal kring aktuella renoveringsfrågor. Här en mingelbild från förra årets upplaga av Renoveringsdagen. Foto: Karin Farsäter
Den 16 mars blir det en heldag om renoveringsfrågor på KTH i Stockholm. Temat är "Social hållbarhet vid renovering" och representanter från både Hyresgästföreningen och fastighetsägare finns bland talarna.

För tredje året i rad arrangerar Nationellt Renoveringscentrum ”Renoveringsdagen” för att belysa dagsaktuella frågor. I år är temat social hållbarhet vid renovering, något som uppmärksammas allt mer – tyvärr ofta när det inte fungerat.

Bred talarlista

För att hitta lösningar krävs en bred insats som ser bortom stuprörstänkandet. Bland talarna under förmiddagen finns därför också många inblandade parter; Sofia Wellander från Boverket, Marie Linder från Hyresgästföreningen och Anita Aspegren från Energimyndigheten.

Roland Jonsson från HSB och Anna Heide, MKB, finns också på talarlistan. En paneldebatt avslutar förmiddagens program.

Helhetssyn på renovering

Under eftermiddagen kommer Madeleine Nobs, ansvarig för hållbar renovering på NCC att tala, liksom Carlos Rojas, Miklos, som ger sin syn på ”Myt och verklighet om miljonprogrammet”. Kristina Mjörnell, affärsområdeschef för samhällsbyggnad på SP samt adjungerad professor på LTH avslutar dagen på temat ”Helhetssynen på renovering”.

Renoveringsdagen 2016 äger rum den 16 mars, i ”Sing-Sing”, byggnaden för ”Industriell ekonomi och organisation” på KTH:s område i Stockholm.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Hållbarhet Bostäder
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial