Varan har lagts till i varukorgen
Ny vd på Svensk Byggtjänst
urban-mansson
Svensk Byggtjänst får ny VD. Den första augusti tillträder Urban Månsson.
Urban Månsson tar den 1 augusti över som VD på Svensk Byggtjänst. Han efterträder Erik Hellqvist som går i pension i sommar efter närmare 14 år på företaget.

– Med Urban Månsson får vi en mycket erfaren företagsledare med tydligt fokus på marknadsföring och försäljning inom business-to-business, säger Dag Klackenberg, styrelseordförande i Svensk Byggtjänst.

– Det ska bli mycket spännande att leda Svensk Byggtjänst. Med befintliga och nya tjänster erbjuder företaget effektiviseringar som byggbranschen behöver för att möta produktions- och kvalitetskrav, säger Urban Månsson.

Han kommer närmast från tjänsten som vd på Heléns Rör AB som ingår i tyska Benteler-koncernen. Företaget är stålleverantör och rörspecialist med kunder inom bland annat byggnads-, verkstads- och processindustrin i Norden och Baltikum. Omsättningen år 2015 var 1,5 miljarder kronor och företaget har 297 anställda.

Flera kvalificerade kandidater till vd-tjänsten på Svensk Byggtjänst har intervjuats. Dag Klackenberg förklarar att valet föll på Urban Månsson på grund av hans dokumenterade förmåga att framgångsrikt entusiasmera och leda medarbetare mot tydliga mål och bygga starka kundrelationer.

Bidra ännu mer till effektivare byggprocess

– Svensk Byggtjänsts medarbetare står för en fantastisk kunskap inom samhällsbyggnad. Företagets utbud av digitala kunskaps- och informationstjänster är mycket starkt. Dessutom kommer det att vidareutvecklas och kompletteras på flera spännande sätt, säger Urban Månsson.

Han tycker att företagets tjänster verkligen stödjer kundernas processer, och vill med sina erfarenheter och kunskaper leda Svensk Byggtjänst mot en ännu starkare marknadsposition och ökad försäljning.

– Jag ser fram emot att på djupet sätta mig in i Svensk Byggtjänsts verksamhet och samhällsbyggnadssektorn, säger Urban Månsson.

– Byggsektorn är spännande och central för hela samhället. Inte minst nu med den väldiga bostadsbristen och de stora investeringsbehoven inom infrastruktur. Utmaningarna och behoven av effektivisering är mycket stora. Här kan Svensk Byggtjänst spela en allt större roll och bidra ännu mer till en effektivare byggprocess – det känns mycket stimulerande.

Bevaka ämnen i artikeln

Samhällsplanering
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Fler nyheter