Varan har lagts till i varukorgen
Nordbygg 2016
Renovera Energismart på Nordbygg
Renoveringar 6 apr 2016
montern-eh07
Intresset för seminarierna i Renovera Energismarts monter i entréhallen på Nordbygg var stort redan under öppningsdagen den 5 april. Foto: Anna-Klara Aspegren
I montern Renovera Energismart på Nordbygg pågår ett intensivt seminarieprogram under hela mässan. Läs om föredragen och se bilderna här.

- Vi har ett renoveringsbehov i Sverige på minst 500 miljarder kronor och med många aktörer inblandade. Ska vi lyckas med det komplexa uppdraget att renovera Sverige så behöver vi kompetent folk, säger Dennis Johansson, förståndare för Nationellt Renoveringscentrum, NRC, i sitt föredrag på Nordbygg 2016.

Vikten av kvalitetssäkrad kunskap

Dennis Johansson understryker vikten av att samla in och sprida kvalitetssäkrad kunskap, något som NRC verkar för i ett brett samarbete med näringsliv och organisationer.

En hjärtefråga är inrättandet av ett nationellt informationscentrum för den här typen av renoveringsspecifika frågor. Det pågår en utredning på uppdrag av regeringen som leds av Energimyndigheten och Boverket och där Nationellt Renoveringscentrum varit en självklar diskussionspartner under arbetet gång.

Renovera rätt

- Vi pratar mycket inom NRC om behovet av ett kunskapslyft. Det är svårare att renovera än att bygga nytt eftersom man har ett befintligt tekniskt ramverk att förhålla sig till och dessutom boende att bemöta på ett bra sätt, säger Dennis Johansson.

Nationellt Renoveringscentrums seminarium "Effektiv renoveringsprocess" går att lyssna till även under torsdagen den 7 april och fredagen den 8 april i montern Renovera Energismart i entréhallen, EH:07.

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Forskning Energi Samhällsplanering Hållbarhet
Fackområden

El & Tele Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter