Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Nu öppnar Nordbygg 2016
Renoveringar 5 apr 2016
nordbygg
Det brukar bli trångt i gångarna under Nordbygg. I år med 900 utställare och många evenemang på hela 36 000 kvadratmeter. Foto: Stockholmsmässan
När byggbranschens största mässa drar igång finns Svensk Byggtjänst självklart på plats. I år med egna seminarier, boklansering, utdelning av Guldmedaljen och med webbtjänsten Renoveringsinfo.

Det finns många anledningar att hålla ögonen öppna för Svensk Byggtjänsts aktiviteter under fackmässan, både i montern C03:11 och i andra sammanhang.

I montern kan du få en demonstration av AMA-introkurs online som beskriver nyttan med AMA och vad det består av, hur AMA stöder byggprocessen och hur det hänger ihop med övriga regelverk och handlingar.

Frukost med AMA

Här kommer du också kunna höra Svensk Byggtjänsts informatörer ge ett smakprov på sin kunskaps- och nyhetsförmedling. Klockan 09.30 på torsdag den 7 april kan du delta i ett frukostseminarium där Caroline Jansson från Svensk Byggtjänst berättar om AMA beskrivningsverktyg.

Du hittar länken för att anmäla dig här intill.

Boklansering på Stora Scenen

Svensk Byggtjänsts bokhandel lanserar nya boken ”200 frågor och svar om entreprenadjuridik”på Stora Scenen, fredag den 8 april.

Några av författarna finns på plats, som Claes Sahlin, chefsjurist på Stockholms Byggmästareförening, Olof Johnson, chefsjurist på Sveriges Byggindustrier och Staffan Åkerlund, chefredaktör på tidningen Byggindustrin, för att berätta om juridiska frågor.

Renovera Energismart

På Nordbygg 2016 blir renovering ett angeläget ämne både i seminarier och i många utställares montrar.

I montern Renovera Energismart i entréhallen, EH:07, har i år nio aktörer samlats under Energimyndighetens ledning för att ta ett helhetsgrepp på renovering med energifrågor i fokus. En av dem är webbtjänsten Renoveringsinfo som är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Nationellt Renoveringscentrum, NRC. 

Här kommer energismart renovering att belysas ur olika perspektiv genom 30 unika seminariepunkter, som många av dem går att lyssna till vid flera olika tillfällen under veckan.

Vill inspirera

Några tar upp nyheter i branschen, som testresultat av solcellsmoduler och engreppsblandare, nya kraven på ventilationsprodukter, ekodesignkrav och energimärkning. Andra handlar om ett efterfrågat kunskapslyft inom renovering och ytterligare några seminarier delar erfarenheter av metoder och material vid renovering ur forskarperspektiv.

– Här presenteras ett antal lönsamma renoveringsåtgärder, som till exempel värmeåtervinning från spillvatten, berättar Roland Jonsson, energichef på HSB Riksförbund och en av de ansvariga för arbetet inom Renovera Energismart.

– Syftet är att inspirera fastighetsägare att gå vidare och initiera smarta energibesparingsåtgärder i sina egna byggnader.

Guld för bästa produkt

Programmet i Renovera Energismartmontern kommer att förmedlas via www.renoveringsinfo.se både under och efter Nordbygg.

Torsdagen den 7 april avslutas med prisutdelning på Stora Scenen med bland annat Guldmedaljen för årets bästa produktnyhet, klockan 16.30.

Via Svensk Byggtjänsts hemsida byggtjanst.se kan du registrera dig för att få fri entré till mässans alla fyra dagar.

Fördjupningsmaterial

Fördjupningsmaterial

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar AMA Arkitektur Bostäder Energi Forskning Hållbarhet Juridik Samhällsplanering Teknik Ventilation Värme
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial

Fördjupningsmaterial

Fördjupningsmaterial