Varan har lagts till i varukorgen
Sök pengar till energieffektiviserande projekt
Energi 17 sep 2015
Nu är det dags att söka pengar inom samverkansprogrammet E2B2. De projekt som prioriteras är bland andra de som fokuserar på energianvändning, tekniska komponenter och byggmaterial.

Fram till den 3 november går det att ansöka om finansiering för projekt med energieffektivt byggande och boende i fokus. Det är den fjärde utlysningen inom forskningsprogrammet E2B2 som öppnat och som innehåller ett stöd på sammanlagt 40 miljoner kronor.

Öppen för alla

Utlysningen är öppen för alla områden, men de som har företräde i den här utlysningen är: tekniska systemlösningar, energianvändning, samhällsplanering, styrmedel, byggprocessen, tekniska komponenter och byggmaterial.

I februari 2016 väntas Energimyndigheten ta beslut om vilka projekt som blir godkända. Projekt som till stor del finansieras av näringslivet kommer att prioriteras vid fördelningen av medel.

Bred kunskapssatsning

E2B2 är en bred kunskapssatsning inom området energieffektivt byggande och boende. Det är Energimyndigheten och IQ Samhällsbyggnad som genomför samverkansprogrammet under perioden 2013-2017 vilket består av olika forskningsprojekt.

Förutom att ta reda på hur byggnader kan bli mer energieffektiva så studerar man även hur människors vanor, val och livsstilar påverkar energianvändningen.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi Forskning Renoveringar Utredning och program
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial