Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Nytt statsbidrag ska förbättra skolmiljön
Ventilation 24 sep 2015
Regeringen satsar drygt en miljard på att renovera skolor men det behövs ytterligare fyra miljarder för att genomföra de mest akuta renoveringarna (STIL2-projektet). Foto: Katrina Brown
Regeringen har beslutat om en statsbidragsförordning för att rusta upp skollokaler. Detta är positivt anser Svensk Ventilation, men de är oroliga att många inte har råd att använda stödet.
I våras aviserade regeringen om en miljardsatsning på skolrenoveringar, nu har man beslutat om en förordning med ett statsbidrag. Bidraget ska användas för att förbättra lärmiljön, arbetsmiljön och minska miljöpåverkan. Bidraget får högst vara 25 procent av totalkostnaden för åtgärderna och lämnas inte för åtgärder som totalt kostar under 100 000 kronor. Förordningen träder i kraft den första november 2015.

Fortsätt läsa – starta din prenumeration!

För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång
till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter
om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som
du själv kan styra.


Prova kostnadsfritt i 14 dagar.

Regeringens satsning på skolrenoveringar är en tydlig fingervisning som lyfter problematiken, menar Britta Permats, vd på Svensk Ventilation.
Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Ventilation Renoveringar Arbetsmiljö Lokaler Lov och tillsyn
Fackområden

Förvaltning VVS Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Regeringens satsning på skolrenoveringar är en tydlig fingervisning som lyfter problematiken, menar Britta Permats, vd på Svensk Ventilation.
Fördjupningsmaterial