Varan har lagts till i varukorgen

Dags att söka stöd för jämställda offentliga miljöer

Miljö 14 sep 2015
Kalmar kommun har fått 1,5 miljoner kronor för att göra Trollbackeparken, som ligger i Berga vid vattentornet, till en trygg och jämställd grannskapspark. Foto: Kalmar kommun
Den 1 oktober är det kanske sista möjligheten att söka stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i stad eller tätort. Kvar att fördela är cirka fyra miljoner kronor och beslut kommer att fattas den 12 januari 2016.
Stöd till utvecklingsprojekt för att göra offentliga miljöer mer jämställda infördes den 1 februari 2014. Den 1 oktober är sista ansökningsdag för det fördelningsbeslut som ska göras den 12 januari 2016.
– Anledningen till att det är så lång tid mellan sista dag för ansökan och Boverkets beslut är att vi ska remissa ansökningarna till respektive länsstyrelse, samt mellanliggande jul- och nyårshelg, förklarar Carl-Magnus Oredsson, jurist på Boverket.
Fortsätt att läsa - prova 14 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 14 dagar utan kostnad. Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Miljö Samhällsplanering Utemiljö
Fackområden

Anläggning Förvaltning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter