Varan har lagts till i varukorgen
Väg, järnväg och VA i fokus i nytt förslag
Vägar och gator 25 nov 2015
godståg
Infrastrukturkommissionen har levererat sin slutrapport till regeringen. Rapporten fokuserar på främst två delar av den svenska infrastrukturen; väg och järnväg och VA-systemen. Foto: Michael Erhardsson
Modernisera regleringen av va-systemen och öka antalet innovationsupphandlingar. Det är några av Infrastrukturkommissionens förslag till regeringen.
När Infrastrukturkommissionen presenterade sin slutrapport låg fokus på alternativa finansieringar för att snabbare bygga ut infrastrukturen i landet. Kommissionen vill se ökade satsningar på infrastruktur men poängterade att det också handlar om effektivitet.
– Tiden från att en idé till att bygget står klart och är redo att använda, kostar mycket pengar. Därför behövs regelförenklingar för att komma igång snabbare, poängterar Stefan Attefall, ledamot i Infrastrukturkommissionen och tidiga

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.
Gäller endast dig som inte tidigare varit betalande prenumerant på Byggkoll. 

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Vägar och gator Rälsarbete Upphandling Vatten och avlopp Teknik Samhällsplanering
Fackområden

Anläggning
Mer i ämnet

Fler nyheter