Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
De har Sveriges godaste kranvatten
Vatten och avlopp 10 nov 2015
kranvattentävling, bromölla, vinnare
Bromölla knep förstaplatsen i årets kranvattentävling. I tävlingen utsågs även Västerås och Timrå som regionala vinnare för Svealand respektive Norrland. Foto: Svenskt Vatten.
Svenskt Vattens kranvattentävling för 2015 är avgjord och Bromölla är den kommun som har bäst dricksvatten. Även Västerås och Timrå tilldelades pris för sitt vatten.

"Klockrent med en uppiggande, porlande känsla. Ett riktigt lyxvatten. Gnistrande rent och friskt, men ändå smakfullt med karaktär. Ett vatten som andas hälsa och välbefinnande." Så lyder juryns omdöme för årets vinnarvatten, från Bromölla.

– Jätteroligt! Vi visste att vi hade ett bra vatten, men det här känns helt fantastiskt. Vi har så bra förutsättningar i Bromölla, vi har norra Europas största akvifer, så vi behöver knappt behandla råvaran utan luftar bara vattnet. Otroligt kul! säger Lars Svensson från Skåne Blekinge Vattentjänst.

I tävlingen utsågs även följande vinnare regionalt:

  • Götaland: Bromölla
  • Svealand: Västerås
  • Norrland: Timrå.

– Det känns stort! Vi har bra förutsättningar för ett bra och gott vatten med Badelunda rullstensås, och att vi till och med har det godaste vattnet i hela Svealand känns fantastiskt, säger Göran Vikergård på Mälarenergi, Västerås.

Även Jan Norberg, Styrelseordförande i Timrå Vatten är nöjd över priset.

– Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. Att vi nu har ett av Sveriges godaste kranvatten i Timrå gör att man känner sig extra stolt och glad, säger Jan Norberg.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Vatten och avlopp Miljö
Fackområden

Anläggning
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial