Varan har lagts till i varukorgen
Renoveringsinfo.se på gång att lanseras
Energi 6 mar 2015
Redan nu finns Renoveringsinfo.se i form av en temporär webb och det går att prenumerera på nyhetsbrev. Foto: Svensk Byggtjänst
Nya webbtjänsten Renoveringsinfo.se ska bli ett dynamiskt forum för samlad kunskap kring renovering. Samarbetet mellan Svensk Byggtjänst och Renoveringscentrum lanseras senare i vår, men presenteras redan den 18 mars på Renoveringsdagen i Stockholm.

När hälften av Sveriges lägenheter är i behov av renovering är det viktigt att professionella bygg- och fastighetsaktörer effektivt får möjlighet att ta del av samlad kunskap kring renovering. Därför ligger lanseringen av webbtjänsten Renoveringsinfo.se senare i vår helt rätt i tiden.

– Renoveringsinfo.se blir det forum som behövs för att samla och sprida kunskap, nyheter, forskningsrön och praktiska erfarenheter kring renovering, säger Andreas Nyström, produkt- och utvecklingsansvarig för Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst.

Branschföreträdare involverade

Den nya webbtjänsten är ett resultat av samarbetet mellan Svensk Byggtjänst och Nationellt Renoveringscentrum vid Lunds Tekniska Högskola. Under utvecklingsarbetet har man involverat en lång rad branschföreträdare och relevanta referenter. Men det är under Renoveringsdagen den 18 mars i Stockholm som Renoveringsinfo.se presenteras för bygg- och fastighetsbranschen i bredare mening - och för första gången.

– Det är ett bra tillfälle att få in ytterligare synpunkter och önskemål gällande webben, säger Andreas Nyström.

Praktiska erfarenheter och forskning

Svensk Byggtjänst har också utvecklat och stärkt sin rapportering om renovering inom samhällsbyggnadsbranschen. Denna bevakning förs nu samman med en omfattande rapportering om innovation, forskning och utveckling från den akademiska världen via Renoveringscentrum.

Redan nu finns Renoveringsinfo.se i form av en temporär webb och det går att prenumerera på nyhetsbrev med utvalda renoveringsnyheter och inslag från Svensk Byggtjänst och Renoveringscentrum.

Webbtjänsten beräknas vara helt klar i månadsskiftet maj-juni.

 

 

 

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi Bostäder Renoveringar
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS Renovering
Fler nyheter

Fördjupningsmaterial