Varan har lagts till i varukorgen
Ny podd om miljonprogrammens potential
Renoveringar 18 maj 2015
Innovation är nyckeln till långsiktig hållbarhet. Det menar avsändarna bakom en ny podcast som fokuserar på utveckling och framtid av miljonprogramsområden.

Innovationernas kraft

I varje avsnitt möter moderatorn Mathias Holmberg kända och okända personer från Malmö som berättar om sin bild av förutsättningar och möjligheter i stadens miljonprogramsområden. Det handlar om samtid och framtid och om innovationernas kraft för en hållbar stadsutveckling.

Gäster i de tre hittills sända programmen har varit bland andra Eva Engquist, "Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö", Greg Dingizian från fastighetsbolaget Victoria Park och Fatime Nedzipovska, grundare av mentorsorganisationen Brightful - båda uppvuxna i Rosengård.

Efterlyser nya finansieringsmodeller

Allra först ut i ett intro för podden var Moa Björnson, initiativtagare och projektledare, där hon menar att vi just nu är i ett skede där en fysisk upprustning av miljonprogramsområdena står för dörren. Det är ett bra läge för många olika aktörer och boende att rusta upp och tillsammans skapa långsiktig hållbarhet också på andra sätt.

– När vi pratar om innovationer så är det inte bara tekniska, vilket ofta är de första man associerar till. Utan även sådana som man inte får patent på som sociala, miljömässiga, digitala och inte minst finansiella. Vi behöver fråga oss hur vi kan investera holistiskt genom att skapa nya finansieringsmodeller. Allt detta måste vi göra gemensamt. Och för det krävs även organisatoriska innovationer, säger Moa Björnson.

Nya podden med fokus på miljonprogramsområden. Foto: Innovationsplattform Malmö Sydost
Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Arkitektur Utemiljö
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter

Nya podden med fokus på miljonprogramsområden. Foto: Innovationsplattform Malmö Sydost
Fördjupningsmaterial