Varan har lagts till i varukorgen
Ny metod för att bevara och modernisera
Renoveringar 11 jun 2015
Ribersborgs kallbadhus i Malmö från 1898, är en kulturhistorisk byggnad som i allra högsta grad bevarats och brukas i modern tappning. Organisationer som förvaltar liknande fastigheter kan nu få vägledning med hjälp av en ny metod. Foto: Istock bildbyrå
I en ny skrift från Sveriges Kommuner och Landsting presenteras en metod för att energieffektivisera kulturellt värdefulla fastigheter. En åtgärd som gör gammalt till modernt och därmed användbart och njutbart i många år till.
Lägg uttrycket ”konvertering” på minnet. Det betyder i korthet att en byggnad omvandlas för att passa en annan verksamhet än den ursprungliga. Det kan vara industrilokaler som blir bostäder. Eller så kan det vara - som Kvarteret Mimer 8, vinnaren av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pristävling 2015 - ett sjukhus som blir till en skola.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Renoveringar Energi Lokaler Bostäder Arkitektur
Fackområden

Förvaltning Renovering
Mer i ämnet

Fler nyheter