Varan har lagts till i varukorgen
Förenklingar i anläggningslagen
Bestämmelser 16 jun 2015
Om en gemensamhetsanläggning, exempelvis i form av en väg, upphävs, ska de som drabbas ha rätt till ersättning. Foto: Mostphotos
Riksdagen har beslutat om ändringar i anläggningslagens regler om gemensamhetsanläggningar och enskilda vägar. Det medför bland annat att rätten till ersättning enligt lagen blir mer enhetlig och handläggningen mer rationell.
Riksdagen har, efter förslag från regeringen, beslutat att införa regler i anläggningslagen som reglerar ersättning när en gemensamhetsanläggning eller vägupplåtelse begränsas eller upphävs. Ägaren till den fastighet som frigörs från belastning ska betala ersättning till den eller de sakägare som lider skada på grund av åtgärden. Några regler om hur detta ska regleras har inte funnits tidigare i anläggningslagen, men finns i andra lagar som reglerar liknande förhållanden.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Bestämmelser
Fackområden

Anläggning Förvaltning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter