Varan har lagts till i varukorgen

Stor konkurrens på byggyrkestävling

8 okt 2014
Experter och tävlande i Euroskills 2014. Foto: Sveriges Byggindustrier
Under tre dagar 2-4 oktober tävlade det svenska yrkeslandslaget i Euroskills, EM för yrkesarbetare, på plats i franska Lille. Bland 25 deltagande länder tog det svenska yrkeslandslaget sammanlagt 11 medaljer. För byggyrkena blev det inga medaljer men det finns ändå all anledning att vara nöjd.

– Med deltagandet i Lille är vi på banan igen efter några års uppehåll från internationella yrkestävlingar. Nu har vi en bättre förankring i skolan och de svenska domarna, samtliga aktiva och engagerade, har långa listor av erfarenheter med sig hem. Det ger oss goda förutsättningar inför kommande tävlingar, inte minst Euroskills i Göteborg 2016, säger Lars Tullstedt, expert kompetensförsörjning Sveriges Byggindustrier.

– Stort tack också till de sex tävlande. Även om det inte blev några medaljer den här gången så har de gjort det möjligt att dra viktiga erfarenheter inför vår fortsatta verksamhet med yrkestävlingar. Utan tävlande på plats så vore det omöjligt, avslutar Lars Tullstedt.

Byggsektorn samlas i yrkestävlingarna under namnet Construction Skills Sweden och de yrken som var representerade i EM var murare, plattsättare, träarbetare samt väg- och anläggningsarbetare

Bevaka ämnen i artikeln

Fackområden

Anläggning Husbyggnad
Fler nyheter