Varan har lagts till i varukorgen

Snårets programledare får medalj

Energi 5 dec 2014
Emma Jonsteg har fått Olle Engkvists medalj för högklassig journalistik inom samhällsbyggnadsfrågor. Emma är vd på Utopia Arkitekter och programledare för Svensk Byggtjänsts podd Snåret. Foto: Daniel Sahlberg.
Emma Jonsteg vd på Utopia Arkitekter och programledare för Svensk Byggtjänsts podd Snåret har fått emotta Olle Engkvists medalj för högklassig journalistik 2014.

Olle Engkvists medalj för högklassig journalistik är en årlig utmärkelse som har delats ut sedan 1967 med en lång rad mottagare i form av journalister, skribenter, fotografer och arkitekter. Årets mottagare är Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter och programledare för Svensk Byggtjänsts podd Snåret. Den 3 december fick hon ta emot sin medalj i samband med Stockholms Byggnadsförenings högtidsmöte.

Mottagaren av medaljen utses av stipendienämnden i Stockholms Byggnadsförenings stiftelse för Olle Engkvist-priset.

Nämndens motivering lyder:

"Medalj ska tilldelas Emma Jonsteg, för att som engagerad och stilistiskt driven debattör i samhällsbyggandet, skapa meningsfull dialog. Hennes senaste publicistiska projekt, podden Snåret, som belyser byggprocessen ur olika perspektiv, har snabbt nått en allt mer växande publik och fått stort genomslag i sociala medier."

– Motiveringen är jättefin och jag är väldigt glad för att mitt arbete med att driva debatt och att skapa konstruktiva samtal i branschen uppmärksammas på det här sättet. Det kanske borde delas ut fler medaljer i vår bransch för att få lite bättre fart på debatten, säger Emma Jonsteg.

– Emma Jonsteg förtjänar verkligen medaljen. Hon har i många sammanhang utmärkt sig som en träffsäker och stilsäker debattör och moderator inom samhällsbyggnadsfrågor. Som programledare för Svensk Byggtjänsts podd Snåret leder hon angelägna och viktiga samtal om samhällsbyggandet på ett mycket skickligt och inspirerande vis. Vi är stolta över att hon leder vår podd, säger Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst.

Fortsätter med Snåret hela 2015

– Jag kommer att fortsätta köra Snåret för Svensk Byggtjänst under hela 2015 där vi kommer att lyfta ett antal viktiga och intressant ämnen. Från Utopias och mitt personliga perspektiv så kommer jag att lägga ett betydligt starkare fokus på att få fler att engagera sig i och driva hållbarhetsrelaterade frågor, säger Emma Jonsteg.

Hon skriver numera även en månatlig spalt i tidningen Byggindustrin i samband med varje nytt avsnitt av Snåret. Här kommenterar och analyserar hon samtalen som förs i podden.

Det senaste programmet – om den turbulenta situationen kring de stora infrastrukturprojekten i Stockholm – finns att lyssna på via webben (se länk till höger). Här finns även alla tidigare avsnitt.

Nästa program i poddserien Spåret

Nästa program släpps den 16 december och handlar om möjligheter och fallgropar i medborgardialog inom samhällabyggandet. Då gästas Emma av Johanna Gustafsson Fürst, konstnär med erfarenhet av dialogprojekt i Haninge, Nazem Tahvilzadeh, KTH, som forskar om medborgarinitiativ och Eva Bjurholm från Södertälje kommun som arbetat med dialog i Ronna och Fornhöjden.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial