Varan har lagts till i varukorgen
Svensk Byggtjänst sponsrar Isabellestipendiet
Energi 26 aug 2014
Isabellestipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister Foto: Martin Stenmark
Svensk Byggtjänst sponsrar stipendium för kvinnliga hantverkare för att lyfta och synliggöra förekomsten av kompetenta kvinnor inom byggbranschen.

Med Isabellestipendiet vill Rättviseförmedlingen uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta de som redan är yrkesverksamma. Eftersom byggbranschen är starkt mansdominerad är tanken att kvinnliga förebilder leder till en mer jämlik bransch, som i sin tur höjer kompetensen och gynnar arbetsklimatet.

– Vi bestämde oss att sponsra detta stipendium då det är i linje med vår vision. Att fokusera på att locka kvinnor till vår bransch och premiera dem som jobbar med hantverksyrken och har en positiv yrkesstolthet inom samhällsbyggnad är något som jag tycker är viktigt. Vi är stolta att vara med att sponsra Isabellestipendiet, säger Petra Sörme, affärsområdeschef på Svensk Byggtjänst.

Finansiering från näringslivet

Stipendiet är på 20 000 kronor och finansieras i samarbete med aktörer från näringslivet. Det instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister – som vi sett i Äntligen hemma, Sommartorpet och Fixa rummet.

Nomineringen till årets Isabellestipendiat öppnar den 25 augusti och den 2 oktober koras vinnaren på Hem & Villa-mässan i Stockholm.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial