Varan har lagts till i varukorgen
Bristfällig information om vibrationsvärden
Energi 17 okt 2013
Bruksanvisningarna till handverktyg som skakar innehåller inte alltid vibrationsvärden, det visar en undersökning av Arbetsmiljöverket. Foto: Svensk Byggtjänst.
Motorsågar, slagborrmaskiner och andra maskiner som skakar kan ge vibrationsskador. Ändå brister nästan en tredjedel av bruksanvisningarna när det gäller vibrationsvärden. Det visar en genomgång som Arbetsmiljöverket gjort.
En stor del av dem som jobbar inom bygg- och anläggningsbranschen utsätts dagligen för vibrationer från handverktyg. För att minska antalet skador på grund av vibrationer har Arbetsmiljöverket kontrollerat om bruksanvisningar till handhållna vibrerande maskiner som slagborrmaskiner, sticksågar och häcksaxar innehåller exempelvis vibrationsvärden. Bruksanvisningarna som kontrollerats tillhör produkter som köps av både privatpersoner och proffs.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Energi Arbetsmiljö Produktion
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter