Det är inte bara värden på bisfenol A som kan vara högre i varmvatten, även andra ämnen som till exempel koppar kan frigöras från varmvattenledningarna på grund av högre temperatur. Risken för tillväxt av bakterier är också större i varmvattenledningarna. Varmt kranvatten är primärt avsett att användas för andra hushållsändamål än dryck och matlagning och är av det skälet inte att betrakta som livsmedel i enskilda hushåll.
Vill man dricka varmt vatten rekommenderar Livsmedelsverket att man först tappar upp kallt vatten från kallvattenledningen och sedan värmer det till önskad temperatur.
Det är inte bara värden på bisfenol A som kan vara högre i varmvatten, även andra ämnen som till exempel koppar kan frigöras från varmvattenledningarna på grund av högre temperatur. Risken för tillväxt av bakterier är också större i varmvattenledningarna. Varmt kranvatten är primärt avsett att användas för andra hushållsändamål än dryck och matlagning och är av det skälet inte att betrakta som livsmedel i enskilda hushåll.
Vill man dricka varmt vatten rekommenderar Livsmedelsverket att man först tappar upp kallt vatten från kallvattenledningen och sedan värmer det till önskad temperatur.