Varan har lagts till i varukorgen
Premiär för Omvärldsbevakning TV
Energi 26 mar 2013
Manfred Otterheim, Marianne Hallengren och Jörgen Hallström i glatt samspråk efter premiärsändningen av "Aktuellt om EL."
Programmet ”Aktuellt om EL” är först ut i Svensk Byggtjänsts Omvärldsbevaknings satsning på webb-tv.

– En gång i månaden sänder vi programmet ”Aktuellt om EL” där vi tar upp ny teknik, intressanta projekt, förändringar i lagar och regelverk och intervjuar sakkunniga i branschen, säger Ylva Sandberg som är projektledare för Omvärldsbevakning TV.

Programmen har en pedagogisk vinkel och blandar reportage med studiodiskussioner och analyser.

Genom att titta på programmen som är 15–20 minuter långa håller man sig á jour inom sitt fackområde.

Lättillgänglig sajt och effektivt arkiv

– Det är viktigt för oss att programmen är lättillgängliga för kunderna. Man ska kunna titta och ta till sig informationen när och var man själv vill. Därför har vi byggt en sajt som är anpassad att kunna användas på webben, surfplattan och i mobilen.

Allteftersom nya program distribueras läggs de upp i arkivet för webb-tv. Över tid byggs det upp ett gediget videoarkiv med el-kunskap där användarna kan söka och titta på alla inslag.

Redaktion med stor branschkunskap
Innehållet tas fram av redaktionen på Omvärldsbevakning på Svensk Byggtjänst.

Arbetet leds av Manfred Otterheim som under många år bevakat el- och telefrågor. I studion är han en av två omvärldsbevakare som presenterar och kommenterar de ämnen som tas upp. I studion finns också Marianne Hallengren, konsult inom Omvärldsbevakning El & Tele och bekant för många av Svensk Byggtjänsts kunder genom besökstjänsten.

Programledare för ”Aktuellt om EL” är Jörgen Hallström, pressansvarig på Svensk Byggtjänst, som under lång tid följt samhällsbyggnadsfrågor som kommunikatör och journalist.

Direktdialog med frågestund
I anslutning till varje inslag i programmet finns kompletterande material som länkar och litteraturtips, för den som vill fördjupa sig.

På sajten går det att ställa frågor och få hjälp av Svensk Byggtjänsts egna el-experter. De har gedigen kompetens inom AMA EL och dess tillämpningar.

– Vi tar gärna emot tips från våra tittare och vill ha en aktiv dialog med kunderna så att vi kan utforma program och inslag på det sätt som passar dem bäst, säger Ylva Sandberg.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi AMA Produktion Projektering Upphandling
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Mer i ämnet

Fler nyheter

Fördjupningsmaterial