Varan har lagts till i varukorgen

Materialmedalj till tätningstejp

Energi 18 mar 2013
3 M:s tätningstejp kan ersätta fogningsmassa vid tätning runt fönster men fungerar även för en rad andra tätningar. Foto: 3 M
3 M vann priset årets materialmedalj för sin tätningstejp 3M All Weather Flashing Tape 8067. Såväl juryn som folkets röst fastnade för tejpen.

Tejpen är ett alternativ till fogmassa vid permanent fönstertätning men kan användas även vid andra typer av tätning såväl vid nybyggnad som renovering.

Tätar kring spik

Tejpen fäster mot de flesta byggnadsmaterial och kan appliceras på fuktiga ytor, i temperaturer ned till –18 grader.

Den har ett patenterat ryggmaterial som tätar kring spik och sex månaders UV-resistens.

Testad av SP

Tätningstejpen är testad av SP och P-märkt för skarvning av åldersbeständig byggfolie och för lufttätning av fönster och dörrar. Den är även registrerad hos Basta och Sunda hus.

Kommunala bostadsbolaget Väsbyhem utanför Stockholm är ett av flera bolag som använt tejpen med gott resultat vid sina renoveringar av miljonprogramshus..

Bakom priset som delades ut vid Nordbygg Ecoforum står Nordbygg, Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin.  

Så här lyder juryns motivering:

"Ibland är det de små sakerna som har den stora potentialen. Det bevisar årets vinnare av Nordbyggs Guldmedalj – 3M All Weather Flashing Tape 8067. Tack vara denna produkts unika egenskaper kan man snabbt och enkelt uppnå total och tidsbeständig täthet runt fönster och dörrar. Detta kan ge stora energibesparingar i både gamla och nya hus. Denna tätningstejp blir extra viktig i passivhus, som kräver total täthet för att fungera."

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi Teknik Projektering
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad
Fler nyheter

Fördjupningsmaterial