Varan har lagts till i varukorgen

Svensk Byggtjänst startar projektbevakning

Energi 27 maj 2013
Nu lanseras Projektbevakning från Svensk Byggtjänst.
Nu lanseras Projektbevakning – Svensk Byggtjänsts nya verktyg för beställare och leverantörer inom byggsektorn. I verktyget kan användaren enkelt hitta affärer både inom pågående och planerade projekt.

Projektbevakning ger materialleverantörer, entreprenörer, arkitekter, konsulter och övriga aktörer ett nytt, enkelt och effektivt redskap för att knyta kontakter och skapa affärer i byggbranschen.

– Det finns behov av en ny typ av projektbevakning för byggbranschen visar våra undersökningar, säger Tommy Börjesson, Affärsområdeschef på Svensk Byggtjänst, om den nya satsningen.

Han menar att marknaden länge efterfrågat ett nytt mer modernt och effektivare system.
– Vi har fokuserat på ett lättanvänt och visuellt användargränssnitt, där vi hämtat inspiration från bland annat Facebook och Spotify. Ett intuitivt verktyg med ett brett medieurval såsom bilder, ritningar, filmer och webbkameror. Allt för att förhöja upplevelsen, menar Tommy Börjesson.

Hela verktyget är även öppet för användaren och du har en tvåvägskommunikation med leverantörer och byggherrar. Istället för att enbart fungera som en databas integrerar Projektbevakning användarna med verktyget och utvecklas tillsammans med dem.
– Både leverantörer och beställare kan själva uppdatera informationen i realtid och tillsammans skapar de en ny typ av projektbevakning med mer aktuell och djup information, ett ”Bygg-Wiki, säger Tommy Börjesson.

Övriga källor till information är kommuner, myndigheter och andra aktörer i branschen.
– Vi vet vad som byggs, var, när, av vem och för hur mycket. Vi redovisar också värdet av olika typer av installationer i projekten, konstaterar Tommy Börjesson.

Visionen för Projektbevakning är att tjänsten ska bli marknadsledande inom tre år.

Fördjupningsmaterial

Bevaka ämnen i artikeln

Energi
Fackområden

Anläggning El & Tele Förvaltning Husbyggnad VVS
Fler nyheter

Fördjupningsmaterial