Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Odla fisk och grönsaker – i köket
Miljö 9 dec 2013
En akvaponi för odling av matfisk och grönsaker. Foto: Marie Gullew/KTH
Närproducerat i all ära, men i framtiden odlar vi grönsaker och fisk hemma i köket. Det är i alla fall tanken bakom det gröna kök som utformats på KTH.
Intresset för odling i urbana miljöer har ökat. Nu tar KTH ännu ett steg med ett forskningsprojekt om ett grönt kök. I projektet ska utrustning tas fram som gör det möjligt att odla mat utan att ha ett växthus. Samtidigt pågår också användartester för att ta reda på intresset för odlingsformen, samt hur mycket pengar och tid folk är beredda att investera i en odling.

Fortsätt läsa – starta din prenumeration!

För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång
till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter
om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som
du själv kan styra.


Prova kostnadsfritt i 14 dagar.

FAKTA Akvaponi

Akvaponi är en metod där matfisk och växter odlas och där växterna får vatten från fiskodlingen. Bara fiskmat behöver tillsättas samt komplettering av vatten motsvarande avdunstningen.

Bevaka ämnen i artikeln

Miljö
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter

FAKTA Akvaponi

Akvaponi är en metod där matfisk och växter odlas och där växterna får vatten från fiskodlingen. Bara fiskmat behöver tillsättas samt komplettering av vatten motsvarande avdunstningen.