Varan har lagts till i varukorgen
Odla fisk och grönsaker – i köket
Miljö 9 dec 2013
En akvaponi för odling av matfisk och grönsaker. Foto: Marie Gullew/KTH
Närproducerat i all ära, men i framtiden odlar vi grönsaker och fisk hemma i köket. Det är i alla fall tanken bakom det gröna kök som utformats på KTH.
Intresset för odling i urbana miljöer har ökat. Nu tar KTH ännu ett steg med ett forskningsprojekt om ett grönt kök. I projektet ska utrustning tas fram som gör det möjligt att odla mat utan att ha ett växthus. Samtidigt pågår också användartester för att ta reda på intresset för odlingsformen, samt hur mycket pengar och tid folk är beredda att investera i en odling.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Miljö
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad
Mer i ämnet

Fler nyheter