Varan har lagts till i varukorgen
Hyresgäst stäms på miljonbelopp
Bostäder 26 apr 2012
En hyresgäst hos Varbergs Bostad riskerar att tvingas betala en miljon kronor i skadestånd till bostadsbolagets försäkringsbolag Sabo. Bolaget anser att kvinnan genom vårdslöshet vållat den brand som totalförstörde hennes lägenhet.

Branden på Köpstadsvägen i Varberg inträffade en sommarkväll för snart tre år sedan.

Brand startade i fåtölj

Kvinnan var ensam hemma och låg och sov när en granne bankade på hennes dörr vid tio-tiden på kvällen och berättade att det brann i lägenheten.

Brandundersökningen visade senare att branden startat i en fåtölj i vardagsrummet där kvinnan tidigare under kvällen suttit och rökt en cigarett.

Brustit i omsorg och tillsyn

Sabo försäkring anser att branden därför sannolikt uppkommit genom kvinnans rökning och hantering av cigaretter. Och att hon därför "brustit i den omsorg och tillsyn som hon bort iakttaga i egenskap av hyresgäst till den förhyrda lägenheten".

943 000 kronor

Försäkringsbolaget anser därför att kvinnan ska de 943 000 kronor det kostade att reparera lägenheten.

Sabo Försäkring vill också ha ränta på pengarna samt ersättning för sina rättegångskostnader.

En hyresgäst i Varberg stäms på drygt 940 000 kronor som misstänkt för att ha vållat en lägenhetsbrand. Bilden är från en annan brand. Foto: Larm-Söderhamn.se
Hans Hellberg Redaktör, Förvaltning
Redaktör, Förvaltning
Bevaka ämnen i artikeln

Bostäder Kyla Upphandling
Fackområden

Förvaltning
Fler nyheter

En hyresgäst i Varberg stäms på drygt 940 000 kronor som misstänkt för att ha vållat en lägenhetsbrand. Bilden är från en annan brand. Foto: Larm-Söderhamn.se