Varan har lagts till i varukorgen
Egen standard stöd för energiledning
Energi 20 feb 2012
Energiledning kan hjälpa företaget att lyfta fram energifrågan och skapa ett kraftfullt verktyg för energieffektivisering. Strukturen för ledningssystemet ISO 50001 liknar systemen för kvalitets- och miljöledning, ISO 9001 och ISO 14001. Foto Matton
Energi står för en stor del av företagens rörliga kostnader. Den nya globala standarden för energiledningssystem, ISO 50001, ska hjälpa till att strukturera arbetet med energieffektivisering. Målet är att minska växthusgasutsläppen, och annan energirelaterad påverkan på miljön, samtidigt som man sänker företagens energikostnader.
Många verksamheter hanterar energifrågor inom ramen för sitt miljöledningssystem, men ett energiledningssystem ska vara ett kraftfullare verktyg för att förstärka vikten och effekten av ett strukturerat arbete med energieffektivisering.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Veronica Eade
Redaktör, VVS
Bevaka ämnen i artikeln

Energi Bostäder Renoveringar Belysning Miljö
Fackområden

Förvaltning Renovering
Fler nyheter